Een brede waaier aan opleidingen

Wat wil je worden?

Wat wil je leren?

Elektriciteit in de woning

Schilder- en behangwerk woning

Eenvoudig metselwerk

Van grond tot mond

eenvoudig metaal bewerken

in de kijker

 • JEUGD- EN GEHANDICAPTENZORG
 • NIEUW ! JEUGD- EN GEHANDICAPTENZORG

  · Werk je graag met mensen?

  · Hou je van een boeiende en afwisselende job?

  · Wil je een opleiding met veel praktijk?

  Dan is de opleiding ‘Jeugd- en Gehandicaptenzorg’ zeker iets voor jou

  Meer info: Klik hier

 • DAGTRAJECT Sanitair Installateur
 • BEHAAL HET DIPLOMA/CERTIFICAAT IN 1 SEMESTER!
  SANITAIR INSTALLATEUR

  Je krijgt de unieke kans om in 1 semester Sanitair installateur te worden. Omdat er zoveel vacatures zijn kan je zo goed als zeker meteen aan de slag.

  Het dag-traject ‘Sanitair installateur’ start in januari en wordt beëindigd eind juni van datzelfde jaar. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 8u tot 12u en van 12u30 tot 16u30. (duur = 6 maanden)

  Jobinhoud: De sanitair installateur zijn beroepswerkzaamheden bestaan uit loodgieter-werk en werken aan sanitaire installaties. Het gaat hier om het plaatsen, herstellen, veranderen of onderhouden. Hieronder dient te worden verstaan elk werk met betrekking op: leidingen, toestellen of recipiënten bestemd voor de aanvoer, de behandeling en de distributie van water voor sanitair en/of huishoudelijk gebruik of bestemd voor de afvoer van afvalwater.
  In de opleiding Sanitair installateur worden vaardigheden aangeleerd met betrekking tot: het plaatsen en aansluiten van sanitaire en gastoestellen, het dimensioneren, installeren, onderhouden en herstellen van huishoudelijke en semi-industriële, individuele gasverwarmingsinstallaties, het vervaardigen en plaatsen van een metalen dakbedekking, dakgoten en –afvoeren.

  Iedereen kan deze opleiding volgen. Als werkzoekende heb je mogelijks vermindering van het inschrijvingsgeld.

  Deze voltijdse dagopleiding loopt van januari tot juni. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Tijdens de opleiding krijg je een aangename mix van theorie en praktijk.

  Meer info klik hier en kies Sanitair installateur (dagtraject)

 • DAGTRAJECT Industrieel elektrotechnisch installateur
 • De afgestudeerde van deze opleiding houdt zich bezig met het installeren van nieuwe of de renovatie of uitbreiding van bestaande elektrische installaties, in de industrie en de utiliteitssector.

  In de opleiding Industrieel Elektrotechnisch Installateur worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd voor het installeren van industriële elektrische installaties.

  Men moet schema’s lezen en materieel en materiaal verzamelen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, kabelgoten plaatsen en kabels trekken, de industriële elektrische componenten plaatsen en aansluiten, klemmenkasten en verschillende soorten borden plaatsen en aansluiten. Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

  Meer info: Klik hier

 • DAGTRAJECT Elektromecanicien
 • In deze opleiding leert de cursist correctieve en preventieve acties plannen en uitvoeren teneinde de functionaliteit (prestaties, betrouwbaarheid, beschikbaarheid, veiligheid, …) van industriële machines, installaties of systemen te behouden en de verwachte levensduur ervan te verzekeren.

  In de opleiding elektromecanicien worden competenties aangeleerd voor het onderhouden van industriële installaties.

  De cursist leert de werking, de aansluiting, de afregeling, de instelling en het plaatsen van elektrische en pneumatische/hydraulische onderdelen en componenten die in industriële installaties terug te vinden zijn.
  De cursist leert ook de montage- en demontagetechnieken en borgingstechnieken van mechanische onderdelen. Ook leert men slijtage en/of afwijkingen van die mechanische onderdelen beoordelen.
  Er wordt steeds aandacht besteed aan de geldende veiligheids-, milieu- en kwaliteitsnormen.

  Meer info: klik hier