Een brede waaier aan opleidingen

Wat wil je worden?

Wat wil je leren?

Elektriciteit in de woning

Eenvoudig sanitair werk

Eenvoudig laswerk

Mijn fiets herstellen

Schilder- en behangwerk woning

Eenvoudig metselwerk

Onderhoud van de wagen

in de kijker

 • Dagtraject Residentieel Elektrotechnisch Installateur
 • BEHAAL HET DIPLOMA SECUNDAIR IN 1 JAAR
  RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR

  Wij bieden de unieke kans om in 1 jaar het beroep van Residentieel Elektrotechnisch Installateur aan te leren en meteen een diploma secundair onderwijs te behalen!
  Om het diploma van secundair onderwijs te behalen moet je de beroepsopleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur koppelen aan de opleiding Aanvullende Algemene Vorming. De beroepsopleiding gaat door in de campus CVO VTI Brugge (deel van CVO SVG), de Aanvullende Algemene Vorming gaat door in het CVO Altus.

  Jobinhoud: De afgestudeerde van deze opleiding houdt zich bezig met het installeren van elektrische installaties in nieuwbouw en/of het herstellen of aanpassen van een elektrische installatie in een bestaande woning. In de opleiding Residentieel Elektrotechnisch Installateur worden basisvaardigheden en technieken aangeleerd voor het installeren van residentiële elektrische installaties.
  Men moet schema’s lezen, voorbereidende installatiewerken uitvoeren, sleuven kappen en slijpen en kabels trekken, de elektrische componenten plaatsen en aansluiten, zekeringskasten kunnen plaatsen en aansluiten.Na het plaatsen moet de installatie gecontroleerd worden en de eventuele fouten moeten worden hersteld.

  Iedereen kan de opleiding volgen. Als werkzoekende heb je mogelijks vermindering van het inschrijvingsgeld.

  Deze voltijdse dagopleiding loopt van februari tot december. Lesdagen zijn dinsdag en vrijdag. Tijdens de opleiding krijg je een aangename mix van theorie, praktijk en stages.

  Meer info: klik hier en kies 'Huishoudelijk Elektricien Dagtraject'

 • Dagtraject Sanitair Installateur
 • BEHAAL HET DIPLOMA/CERTIFICAAT IN 1 SEMESTER!
  SANITAIR INSTALLATEUR

  Je krijgt de unieke kans om in 1 semester Sanitair installateur te worden. Omdat er zoveel vacatures zijn kan je zo goed als zeker meteen aan de slag.

  Het dag-traject ‘Sanitair installateur’ start in januari en wordt beëindigd eind juni van datzelfde jaar. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag telkens van 8u tot 12u en van 12u30 tot 16u30. (duur = 6 maanden)

  Jobinhoud: De sanitair installateur zijn beroepswerkzaamheden bestaan uit loodgieter-werk en werken aan sanitaire installaties. Het gaat hier om het plaatsen, herstellen, veranderen of onderhouden. Hieronder dient te worden verstaan elk werk met betrekking op: leidingen, toestellen of recipiënten bestemd voor de aanvoer, de behandeling en de distributie van water voor sanitair en/of huishoudelijk gebruik of bestemd voor de afvoer van afvalwater.
  In de opleiding Sanitair installateur worden vaardigheden aangeleerd met betrekking tot: het plaatsen en aansluiten van sanitaire en gastoestellen, het dimensioneren, installeren, onderhouden en herstellen van huishoudelijke en semi-industriële, individuele gasverwarmingsinstallaties, het vervaardigen en plaatsen van een metalen dakbedekking, dakgoten en –afvoeren.

  Iedereen kan deze opleiding volgen. Als werkzoekende heb je mogelijks vermindering van het inschrijvingsgeld.

  Deze voltijdse dagopleiding loopt van januari tot juni. De lesdagen zijn maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Tijdens de opleiding krijg je een aangename mix van theorie en praktijk.

  Meer info klik hier en kies Sanitair installateur (dagtraject)

 • JEUGD- EN GEHANDICAPTENZORG
 • NIEUW ! JEUGD- EN GEHANDICAPTENZORG

  · Werk je graag met mensen?

  · Hou je van een boeiende en afwisselende job?

  · Wil je een opleiding met veel praktijk?

  Dan is de opleiding ‘Jeugd- en Gehandicaptenzorg’ zeker iets voor jou