TotaalTechniek

START JANUARI 2019 i.s.m. CVO MIRAS Oostende

Deze opleiding is een dag-traject en richt zich tot:

 • Anderstaligen met interesse in techniek
 • Nederlandstaligen met een tekort aan wiskunde en/of ICT en interesse in techniek
 • Iedereen die wenst te proeven van verschillende technische vakken

Dagtraject TotaalTechniek

 1. Anderstalig en interesse in techniek:
  TotaalTechniek is een traject dat Nederlands voor anderstaligen in combinatie met technische vakken aanbiedt.
  Ben je geslaagd voor niveau 1.2 Nederlands? Dan kan TotaalTechniek je voorbereiden op een technische opleiding in het tweedekansonderwijs (secundair onderwijs voor volwassenen).

  Het volwassenenonderwijs en andere opleidingsverstrekkers hebben een aantal interessante technische opleidingen zoals: Elektricien, Loodgieter, Mecanicien, Schilder/behanger, Lasser, …

  TotaalTechniek is een dagtraject en duurt 8 maanden. Je krijgt lessen Nederlands, Wiskunde, ICT en een technische basisopleiding: lassen, metaal, elektriciteit, sanitair, schilder-behangen, metselen en houtbewerking.
 2. Nederlandstalig met nood aan Wiskunde en/of ICT en interesse in techniek:
  Ken je voldoende de Nederlandse taal maar ondervind je dat jouw niveau Wiskunde en/of ICT wat te laag is om in een technische opleiding te starten, dan biedt TotaalTechniek je de mogelijkheid om Wiskunde en/of ICT wat meer onder de knie te krijgen. Tevens kan je proeven van verschillende technische vakken om zo een keuze naar een technische opleiding gemakkelijker te maken.

  TotaalTechniek is een dagtraject (lessen gaan door in de namiddag) en duurt 8 maanden. Je krijgt lessen Wiskunde, ICT en een technische basisopleiding: lassen, metaal, elektriciteit, sanitair, schilder-behangen, metselen en houtbewerking.
 3. Interesse in techniek:
  TotaalTechniek biedt je de mogelijkheid om te proeven van verschillende technische vakken. De opleiding wordt aangeboden in een dagtraject (lessen gaan door in de namiddag) en duurt 8 maanden. Je krijgt lessen en een technische basisopleiding: lassen, metaal, elektriciteit, sanitair, schilder-behangen, metselen en houtbewerking.

infomomenten

kom naar 1 van de infomomenten
Maandag 27 mei van 18u tot 21u
vrijdag 21 juni van 18u tot 21u
Zaterdag 24 augustus van 9u tot 12u
Dinsdag 27 augustus van 18u tot 21u

Opleidingsprogramma

module start